​Studiedag Vaktherapie

Dinsdag 04 december 2018

Vorige week stond er weer een studiedag gepland, en deze keer ging het over de vaktherapie van Compass GGZ. De dag werd georganiseerd op onze eigen Vuurtoren (dagbehandeling). Medewerkers leerden op deze dag wat er allemaal op de dagbehandeling gebeurt en hoe een Vuurtorendag er eigenlijk uitziet.

Onze coördinatrice had samen met de vak therapeuten een roulerend systeem bedacht, zodat medewerkers deelnamen aan workshops van drie kwartier: het boksen, de dramatherapie en de ontspanningsgerichte therapie kwamen allemaal aan bod. De workshops bestonden uit een deel uitleg, en een deel praktijk. Op die manier leerden medewerkers welke hulpvragen bij welk type therapie pasten, en ervaarden zij hoe het was om deel te nemen aan een sessie.
De maaltijd werd verzorgd door de vrijwilligers en cliënten van de dagbehandeling. Ten slotte kwam onze kersverse muziektherapeute nog een korte presentatie geven over de inhoud van haar therapie.

Achteraf hebben we erg veel enthousiaste reacties gekregen van de deelnemers. Dank Nina, Henry, Jimmy, Katrien, Marly en Emma voor deze inspirerende dag!