Studiedag Psychoses

Vrijdag 07 december 2018
Op donderdag 6 december werd bij Compass een studiedag georganiseerd over psychoses door psychiater Stef Linsen. Tijdens deze dag werd aandacht besteed aan hoe de aanwezigheid van wanen, hallucinaties en stemmen kunt herkennen. Ook werden de oorzaken en de prognoses voor herstel besproken, waarbij veel aandacht was voor de aanwezigheid van positieve en negatieve symptomen.

Natuurlijk kwamen de mogelijkheden van behandeling aan bod, en welke fases hierin te herkennen zijn. Daarbij werd aandacht besteed aan de rol van medicamenteuze en cognitieve behandeling, en werd het belang van lichamelijke beweging benadrukt.

Tijdens de pauze genoten we van een overheerlijke maaltijd verzorgd door de Vuurtoren, waarna in het tweede deel door casuïstiek en interactie met behandelaren de informatie concreter werd gemaakt. Tijdens dit deel was er specifiek aandacht voor de mogelijkheden en beperkingen van behandeling bij onze organisatie. De dag werd afgesloten met een rollenspel, dat ook weer een veelheid aan inzichten opriep.

We kijken terug op een leerzame en interactieve dag, waarvoor veel dank aan onze psychiater Stef Linsen.